De gezichten van Villa Vonk

Het bestuur van Stichting Villa Vonk bestaat uit een dagelijks bestuur  – voorzitter, penningmeester/secretaris. Als ondersteuning hebben we een IT-coördinator.

Hieronder ziet u ze op een rijtje:

Dagelijks bestuur:


Marijke Fontijn

Marijke Fontijn
Voorzitter
marijke@villavonk.nl

Marijke Fontijn, voorzitter Stichting Villa Vonk
Bewoner van en ondernemer in Hoogvliet. Ik run een reclamebureau en maak huisstijlen, tijdschriften, kranten, logo’s, noem maar op. Het grootste deel van de week zit ik dus achter mijn Mac. In mijn vrije tijd vind ik het leuk iets heel anders erbij te doen, en dat is op dit moment kijken hoe we samen uit Villa Vonk kunnen halen wat er in zit. Ik ben verrast door de inzet van een groeiende groep vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om iets te doen voor hun wijk. Binnen de stichting waarborg ik de financiële belangen, maak ik de subsidie-aanvragen, beheer ik de administratie en ben ik verder een soort ‘Manusje-van-alles’ die graag van alles oppakt! 2016-2017 was  een hele uitdaging, met ons Klusbus-project, de aanbesteding in Nieuw Rotterdams Welzijn met Eigen Koers Hoogvliet, en de aanleg van een keuken/bakkerij waar nu elke maandagochtend op schooldagen kinderen aanschuiven voor een ontbijt, en vele andere nog te realiseren projectplannen. De leukste momenten bij Villa Vonk vind ik tijdens ons ochtendkoffiespreekuur, het Mee Eet Cafe, het schoolontbijt en de maandelijkse Carroussel!


Henk Speelman

Henk Speelman
Penningmeester
henk@villavonk.nl

Henk Speelman, penningmeester Stichting Villa Vonk
Bewoner in Hoogvliet. Met pensioen, na een loopbaan bij de belastingdienst van een heel werkend leven. Naast secretaris bij Stichting Villa Vonk ben ik ook reisleider bij Wereldcontact, samen met mijn vrouw Herma heb ik al heel wat van de wereld gezien, maar mijn specialiteiten liggen bij Canada en Australië. Onlangs kreeg ik nog een lintje van de burgemeester voor 40 jaar vrijwilliger, maar daar ga ik bij Villa Vonk nog een paar jaar aan vast plakken! Ik hoop wat te kunnen betekenen op het vlak van administratieve ondersteuning van de bewoners, en van de stichting zelf.

 


portret_john

John Creemers
IT Coördinator
john@villavonk.nl

John Creemers, IT Coördinator
Eind 2013 kwam ik om de hoek kijken bij Stichting Villa Vonk en ben daar aangetrokken om de website en Facebook te verzorgen en up-to-date te houden. Ik kom uit de IT-sector, en verzorg binnen het gebouw de internetverbindingen, telefoonverbindingen, technische klusjes, en zorg dat alles het naar behoren blijft doen. Daarnaast handel ik contacten met leveranciers af, zoals UPC, installateurs en onderhoudswerkers. Ik leg huurders en gebruikers uit hoe de technische kant binnen Villa Vonk werkt, en help de vrijwilligers bij het op Facebook ventileren van promotie van hun activiteiten, om zoveel mogelijk mensen naar Villa Vonk te trekken. Ook de website vergt de nodige aanpassingen op zijn tijd, het is best een klus om dat goed bij te houden. Kleine onderhoudsklussen in het gebouw doe ik zelf, reparaties die niet bij ons thuis horen, daarvan zorg ik dat die door derden of vrijwilligers uitgevoerd worden. De afwisselende factor in dit werk maakt dat er flinke pieken zijn, dat is vaak erg druk, maar daarom juist ook heel leuk!

Deanna Gozzi

Deanna Gozzi
Steun en toeverlaat
deanna@villavonk.nl

Deanna Gozzi, steun en toeverlaat van Stichting Villa Vonk
Bewoner uit Oudeland, werkt bij Eigen Koers Hoogvliet. Bij Eigen Koers Hoogvliet werken wij samen met Humanitas, Stichting Welzijn Hoogvliet, Pameijer, Flexus-jeugdplein, Argos-Zorggroep en Dock. Een grote groep organisaties dus, die zich waar zij kunnen inzetten voor bewoners die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wij verzorgen het welzijnswerk in Hoogvliet, en vanaf april ook de huishoudelijke verzorging. Vanaf dag 1 ben ik bij Stichting Villa Vonk betrokken geweest en zet mij het liefst in bij grote evenementen. Van oorsprong kom ik uit Italië maar woon al lang in Nederland. Ik ben benieuwd welke ontwikkelingen zich in Villa Vonk hebben voor gaan doen in 2016-2017!

Partners