Walking Dinner: Culinaire wandeling door de wijken

Eerste editie: Zaterdag 19 oktober

Woon je in Tussenwater, Oudeland, Centrum, Middengebied of Nieuw-Engeland? Hou je van lekker eten, gezelligheid, en kun je wel wat beweging gebruiken? Wandel je graag maar komt het er gewoon niet zo van? Kook je eigenlijk vaak hetzelfde omdat je niet zo goed weet wat er nog meer bestaat? Vind je het leuk om eens wat andere bewoner van je wijk tegen te komen?

Doe gezellig mee met het Hoogvliet Walkin Dinner! We gaan lekker bewegen, wandelen door de wijken van Hoogvliet van de ene naar de andere bewoner waar we gezellig aanschuiven voor iets lekkers. Iedereen kookt een gang, schenkt een drankje en wandelt de route met de eigen groep mee. 

Hoe werkt het ?

Je geeft je op met je volledige naam en adres, telefoon en e-mail bij de organisatie. Zij maken de routes en delen de groepen in. Je maakt van tevoren soep, een voorgerecht of een hoofdgerecht voor 6 personen. Van te voren hoor je welke gang je moet maken. Je kunt alleen mee doen of samen, dat maakt niet uit. Het hoofdgerecht is natuurlijk iets meer werk en iets duurder dus dat wordt door twee personen, bij een van die twee thuis, geserveerd. 

We starten met een drankje bij Villa Vonk en hier krijg je ook de route voor de hele avond. Bij buurtbewoner A eet je de soep, na een half uur ga je naar buurtbewoner B daar wordt het voorgerecht geserveerd, bij buurtbewoner C eet je het hoofdgerecht. Op deze manier kom je op een heel ongedwongen wijze in contact met buurtbewoners. Aan het eind van de route wandelt de groep weer naar villa vonk waar het dessert en koffie en thee klaar staat. 

Gezond eten staat hoog op de agenda! Bij het (gezonde) dessert krijgt u nog een vrolijke presentatie over gezonder leven van een olympisch sporter en een leuke goodiebag met onverwachte groenten en fruit die u misschien niet snel gebruikt, om eens te proberen: met leuke recept ideeën natuurlijk!

Wij organiseren dit evenement met “gesloten beurzen” dit  betekent dat ieder een gang kookt voor eigen rekening, maar ook weer op de volgende adressen gratis mee-eet. Je kunt dus zo uitgebreid koken als je zelf wilt, het gaat om gezond koken en leuke mensen ontmoeten en niet om de bereiding van heel exclusieve gerechten: een verse tomatensoep of een gezellige stamppot is echt goed genoeg! Wil je wel helemaal los gaan, leef je uit (0:

Stichting Villa Vonk zorgt voor de organisatie, de indeling in teams van 6 personen en zorgt voor een gezellige start en afsluiting.

Staat uw wijk er niet bij maar wilt u toch meedoen en weet u in uw wijk wel 6 mensen bij elkaar te krijgen? Dan kunt u toch inschrijven. Neem even contact op. Ook dan is het dessert bij villa vonk, daar moet u dan op eigen gelegenheid kunnen komen.

Heb je vragen: mail ons op info@villavonk.nl en meld je snel aan, want we hebben een beperkt aantal plaatsen! Bij succes is de tweede editie op 11 januari 2020. Tot ziens om 16:30 uur bij Villa Vonk!

Partners