Ontbijten bij Villa Vonk

De bewoners in Oudeland zijn gestart met het wekelijkse kinderontbijt. Samen met de school zijn we een ware bakkerij gestart, waar activiteiten voor jong en soms ook oud gaan plaatsvinden. Te denken valt aan workshops krentenbollen bakken, je eigen verjaardagstaart maken met een gezellige oma of buurman, een theesalon voor ouderen, bediend door de 6-jarige 'obers'!

Stichting Villa Vonk financierde de keuken zelfstandig, de oven en de deegmolen werden gefinancierd door Buurtlab. Voor de boodschappen voor het ontbijt moeten nog financiën worden gezocht, want armoede achter de voordeur komt in Oudeland te veel voor en niet alle kinderen hebben elke dag een gezond ontbijt als goede start van de dag. Zo begon het project ook eigenlijk, met signalen vanuit de school over een tekort aan gezonde boterhammen voor de kinders. Daar wilden de bewoners van Stichting Villa Vonk zich voor inzetten.

Op maandag 15 mei was het dan zo ver: de eerste 15 kinderen waren het testpanel van het eerste echte ontbijt. Zij smulden van vers gebakken broodjes en croissantjes, melk, thee, fruit en een vers gekookt eitje! Supergezellig!

Partners